GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2023 12:50

Başkan Altay: “Akşehir’in İçme Suyu Altyapısını Güçlendiriyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Akşehir ilçesinde su şebeke altyapısını daha sağlıklı hale getirmek amacıyla yürüttüğü 128 kilometrelik ıslah çalışmasında yüzde 20 fiziki tamamlama oranına ulaşıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024 yılında tamamlanması hedeflenen ıslah çalışmaları kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış boruları 100 yıl dayanıklı yeni borularla değiştirdiklerini belirterek, “Sorumluluk alanımızda bulunan tüm yerleşim yerlerinde altyapı gereksinimlerini belli bir plan ve program çerçevesinde karşılıyoruz. Su şebeke ıslah çalışmasıyla Akşehir’imizin de içme suyu altyapısını güçlendiriyoruz” dedi.

Başkan Altay: “Akşehir’in İçme Suyu Altyapısını Güçlendiriyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir’in neredeyse tamamını çerçeveleyen “Akşehir İlçesi Su Şebeke Islahı Projesi” kapsamında yaptığı yenileme çalışmalarında 25 kilometreyi tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kullanım ömrünü tamamlamış boruları yenileriyle değiştirmek üzere Akşehir’de 128 kilometre olarak planlanan su şebeke ıslah çalışmasında yüzde 20 fiziki tamamlama oranına ulaşıldığını belirtti. Başkan Altay, “100 yıl dayanıklı yeni boruları kullanarak Akşehir’in su şebekesini yenilemeyi sürdürüyoruz. KOSKİ ekiplerimiz, su şebeke ıslah çalışmalarında yer yer duktil ve polietilen; geçişlerde ise çelik borular kullanıyor. Sorumluluk alanımızda bulunan tüm yerleşim yerlerinde altyapı gereksinimlerini belli bir plan ve program çerçevesinde karşılıyoruz. Su şebeke ıslah çalışmasıyla Akşehir’imizin de içme suyu altyapısını güçlendiriyoruz” dedi.

Bunun yanında mevcutta kullanılan içme suyu temin ve dağıtım sistemini rehabilite etmek ve yeni su temin sistemi kurmak üzere kayıp kaçak oranlarını en aza indirecek projeleri de sürdürdüklerini belirten Başkan Altay, Akşehir’de 500 metreküp kapasiteli su deposu inşaatının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü su ıslah çalışmasının 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Şebeke ıslah çalışması, 125 milyon liraya mal olacak ve bu bedel Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak.

EditörEditör