Konya Haberci | Konya Haber
HV
25 EKİM Cuma 08:08
Advert

Balıkesir ve İzmir'de orman yangını! Karadan ve Havadan müdahale yapılıyor!

İzmir'in Buca, Çiğli ve Aliağa ilçelerinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen 4 uçak, 3 helikopter, 14 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 5 dozer ile yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde anızda başlayıp ağaçlandırma sahasına sıçrayan yangına da havadan ve karadan müdahale sürüyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-06-2024 19:19
Balıkesir ve İzmir'de orman yangını! Karadan ve Havadan müdahale yapılıyor!

16px;">İzmir'in 3 ilçesinde ve Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde çıkan orman yangınlarını söndürmek için ekipler seferber oldu. İlk yangın, saat 14.10 sıralarında Aliağa'ya bağlı Yayakent Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda çıktı.

Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 1 helikopter, 5 arazöz ve 1 su ikmal aracı ile müdahale ediyor.

Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

BUCA'DA ORMAN YANGINI

Aliağa'daki yangına müdahale sürerken İkinci yangın haberi Buca'dan geldi. Buca ilçesi çevre yolundaki ormanda da saat 15.30 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 14 arazöz, 5 dozer ve orman işçileri sevk edildi.

Yangına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

ÇİĞLİ'DE ORMAN YANGINI

Çiğli ilçesinde de Egekent Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda etkili olan yangına karadan ve havadan müdahale edildi

BALIKESİR'DEKİ YANGINA MÜDAHALE

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde anızda başlayıp ağaçlandırma sahasına sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İlçeye bağlı kırsal Çağış Mahallesi yakınındaki anızda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine yangının etkili olduğu alana Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ağaçlandırma sahasına da sıçrayan yangın için havadan ve karadan müdahale başlatan ekipler, yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bigadiç ilçe kırsalında devam eden orman yangınına 7 uçak, 3 helikopter, 2 dozer, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı 100 civarı personel ile müdahale edilmektedir. Yangını bir an evvel kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR