ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 20-12-2023 09:00

Bakan Yerlikaya:63 ilimizde ''Kafes-22” Operasyonlarında 302 şüpheli şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "63 ilimizde mali suç örgütleri üyelerine karşı eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-22” Operasyonlarında 302 şüpheli şahıs yakalandı"

Bakan Yerlikaya:63 ilimizde ''Kafes-22” Operasyonlarında 302 şüpheli şahıs yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde; mali suç örgütleri üyelerine karşı eş zamanlı olarak 63 ilde düzenlenen "Kafes-22" operasyonlarında 302 şüpheli yakalandı. Operasyonda çok sayıda çek, senet ve belge, sahte çürük ve engelli raporu ile sahte plakalar ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; "Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa, Mardin ve Trabzon olmak üzere eş zamanlı Kafes-22 operasyonları düzenlendi.

63 İLDE DEV OPERASYON
Operasyonlarda; "Tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma" suçlarını işleyen 302 şüpheli yakalandı.

SAHTE BELGELER ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda ilk belirlemelere göre; 18 ruhsatsız silah, 64 sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 sahte çürük ve engelli raporu, 479 başka kişilere adına düzenlenmiş SİM Kart, çok sayıda çek, senet ve belgelerle, 396 basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi. Sahte plaka basımı yapılan atölye deşifre edildi.

NEFES ALDIRMAYACAĞIZ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; "Terör ve iş birlikçileriyle, tefecilerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle, kartellerle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak Sabah 

EditörEditör