ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 04-04-2024 16:11

Bakan Yerlikaya: Terör eylemlerine göz açtırmayacağız! “BOZDOĞAN-20” operasyonlarıyla 14 ilde 340 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından“BOZDOĞAN-20” operasyonu ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya: ‘’ ‘VAN’ da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 1️4 İlde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) adına Kanunsuz Sokak Eylemleri yapan 3️40 şüpheli, eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-20” operasyonlarıyla yakalandı’’ dedi

Bakan Yerlikaya: Terör eylemlerine göz açtırmayacağız! “BOZDOĞAN-20” operasyonlarıyla 14 ilde 340 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından“BOZDOĞAN-20” operasyonu ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya: ‘’ ‘VAN’ da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 1️4 İlde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) adına Kanunsuz Sokak Eylemleri yapan 3️40 şüpheli, eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-20” operasyonlarıyla yakalandı’’ dedi.


Bakan Ali Yerlikaya sözlerine şu şeklide devam etti:’’ Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa İl Emniyet Müdürlüklerince BOZDOĞAN-20 Operasyonları düzenlendi.


Şüphelilerin; Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa’da: Terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları, Güvenlik güçlerimize yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri, Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) övücü slogan attıkları, Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, Bölücü Terör Örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri, Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.


Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle’’

AdminAdmin