Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:39

Bakan Yerlikaya: Suç örgütlerine nefes aldırmayacağız! İstanbul'da KAFES-42 Operasyonu!

Güvenlik güçleri terör örgütlerine göz açtırmadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, KAFES 42 operasyonunda Elebaşılığını Kırmızı Bülten ile aranan Beratcan GÖKDEMİR’in (yurtdışı firar) yaptığı organize suç örgütünün 12 üyesinin İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 18-02-2024 12:00
Bakan Yerlikaya: Suç örgütlerine nefes aldırmayacağız! İstanbul'da KAFES-42 Operasyonu!

Elebaşılığını Kırmızı Bülten ile aranan ve firari olan Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütünün, İstanbul'da Jandarma bölgesindeki üyelerine yönelik yapılan "KAFES-42" operasyonunda 12 örgüt üyesi şüpheli yakalandı. Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan fiziki ve teknik takip sonucu; elebaşılığını yurt dışında firari olarak bulunan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik "KAFES-42" düzenlendi. Örgüt üyelerinin,talimatları, firari olarak yurtdışında yaşayan elebaşından telefon yoluyla aldıkları, sözde "tahsilat" adı altında mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uyguladıkları, silahla adam yaraladıkları ve uzun namlulu silahlar ile motorlu ve maskeli olarak ev ve işyeri kurşunladıkları tespit edildi.

Suç örgütünün, İstanbul'da Jandarma bölgesindeki üyelerine yönelik yapılan operasyonda 12 örgüt üyesi yakalandı.

Operasyonlar sonucu: AK-47 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Jandarma ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" açıklamasında bulundu.

kaynak:sabah

EditörEditör

YORUMLAR