Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 16:01

Bakan Yerlikaya: Bin 700 Personel Çalışıyor! Önceliğimiz İşçilerimizi Kurtarmak !

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şu an itibariyle bölgede AFAD, TSK, arama kurtarma, JAK madenciler, sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 1700 personel görev yapıyor. İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşlar 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ün bir araç içinde yer aldığı, diğer şoför kardeşimizin de kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Aradığımız arkadaşlarımızın 5'inin bir konteynerin içinde 3'ünün bir araç içinde bir şoförün de bir iş makinesi içinde olduğunu değerlendirdik. Bu noktada metal tespit cihazlarıyla tarama yapıyoruz.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 20:02
Bakan Yerlikaya: Bin 700 Personel Çalışıyor! Önceliğimiz İşçilerimizi Kurtarmak !

"ÖNCELİĞİMİZ İŞÇİLERİMİZİ KURTARMAK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da yaptığı açıklamada "Madenin 2004 yılından beri işletme ruhsatı var. Ağustos 2023'te buraya bir heyet göndermiştik. Kazaya ne sebep verdi, araştırmamız sürüyor. Bölgeden ölçüm ve numuneler alınıyor. Sızmayla ilgili endişe verecek bir durum yok. Kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi için biraz zamana ihtiyaç var. Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklama yaptı. Sürekli ölçümler ve incelemeler yapılıyor. Çok yakinen takip ediyoruz. Önceliğimiz işçilerimizi kurtarmak. Kazanın oluş sebebi kök sebebi nedir işletmecilikle alakalı bir kusur mu var diye çalışıyoruz. Ortaya çıktıkça kamuoyumuzla paylaşacağız. Milletimize geçmiş olsun diyoruz. İnşallah bir an önce oradaki 9 canımıza ulaşırız ondan sonraki süreci de hep birlikte yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.


4 GÖZALTI VAR
Gelen son dakika haberine göre; konuyla ilgili saha sorumlusu 4 kişi gözaltına alındı. Ailelerin endişeli bekleyişi de sürüyor. Göçük altında kalan işçilerden Nuri Yıldız'ın kuzeni Hüseyin Yıldız, "Devletimiz burada. İnşallah hayırlı haber alacağız. Ümidimizi kesmedik" dedi.
6 İŞÇİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Öte yandan toprak altında kalan 6 işçinin isimleri de belli oldu.
Bu işçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.
BAŞKAN ERDOĞAN TÜM İMKANLARIN SEFERBER EDİLMESİNİ İSTEDİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması ile ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'dan bilgi aldı.
Vali Aydoğdu, Başkan Erdoğan'a kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarının son durumunu aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR