ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 18-09-2023 11:17   Güncelleme : 18-09-2023 11:21

Bakan Yerlikaya açıkladı! Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe: 4 hain etkisiz

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün seçkin birliklerinin katılımıyla Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde düzenlenen operasyonda Terörden Arananlar kategorisinde yer kırmızı, turuncu ve gri listede bulunan 3 teröristin yer aldığı 4 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya açıkladı! Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe: 4 hain etkisiz

Türkiye'nin yeni terörle mücadele konsepti kapsamında terör örgütü PKK ile tüm güvenlik birimleriyle yapılan mücadele aralıksız sürüyor.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde PKK'ya yönelik yapılan Eren-Abluka operasyonları ile TSK'nın sınırötesinde yaptığı Pençe Harekatları ardından örgütün kırsal bölgede eylem arayışını engellemek, hareket kabiliyetini azaltmak adına operasyonlar aralıksız devam ediyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Havacılık Dairesi Başkanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Diyarbakır'ın Kulp İlçesi ağaçlık alanda tespit edilen 4️ terörist, Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde JÖH ve PÖH unsurları, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla etkisiz hale getirildi.


TERÖRDEN ARANANLAR LİSTESİNE 3 ÇİZİK
Etkisiz hale getirilen teröristlerin: BTÖ'nün sözde orta saha ve Amed Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, İçişleri Bakanlığı "Terörden Arananlar Kırmızı Kategori 'de" aranma kaydı bulunan Axin Muş kod adlı Hülya Demirer olduğu ortaya çıktı.
BTÖ'nün sözde Lice Ferhat Gücü Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, "Terörden Arananlar Turuncu Kategori'de" aranma kaydı bulunan Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay ile gri kategori'de aranma kaydı bulunan Demhat kod adlı Çetin Temel Demhat isimli örgüt mensupları oldukları tespit edildi.
ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik birimlerini tebrik ederken "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki: "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum" şeklinde paylaşımda bulundu.

Kaynak Sabah 

EditörEditör