EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 13:13

Bakan Vedat Işıkhan: Emekli Maaş Farkları İçin Tarihler Belli Oldu

Emekli maaş farkları için belirlenen tarihler açıklandı. Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı emekliler, 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklileri ise 7 Şubat'ta emekli maaşı ek zam farklarını hesaplarında görecekler. Bu tarihler itibariyle emekliler, güncellenen maaşlarını banka hesaplarına yansıtılmış olarak görebilecekler

Bakan Vedat Işıkhan: Emekli Maaş Farkları İçin Tarihler Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarına yapılan yüzde 49,25'lik artışın ödemelerine başlanacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SSK kapsamında emekli olanlar için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olanlar için ise 7 Şubat'ta ödemelerin gerçekleştirileceğini belirtti. Bu gelişmenin emekliler için olumlu bir haber olduğunu vurgulayan Işıkhan, 'Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, SGK'nın 85 milyon vatandaşın güvencesi, umudu ve geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti. Sosyal güvenliğin, devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlendiren önemli bir unsuru olduğunu belirten Işıkhan, çalışma hayatında güvenliği sağlamak, hakları korumak ve vatandaşların sağlık, emeklilik ve aileleriyle ilgili konularda destek olmak amacıyla önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Bakan, SGK'nın başarılı projeleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, İŞKUR'un dünya çapında bir istihdam ve iş bulma kurumu haline geldiğini ifade etti. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin, istihdamın artması ve daha nitelikli iş gücüne sahip olunması amacına dayalı bir politika izlediklerini söyleyen Işıkhan, bu çerçevede emeklilere yapılan yüzde 49,25'lik zam oranını duyurarak, ödemelerin başlayacağı tarihleri belirtti.

Bakan, Türkiye'nin yatırım, üretim ve istihdam dengesine dayalı büyüme politikasını vurgulayarak, üretime odaklanmanın ve yerli, milli sanayinin güçlendirilmesinin önemine değindi. Türkiye'nin güçlü bir ekonomi ve toplum olma yolundaki kararlılığını vurgulayan Işıkhan, bu hedefe ulaşmak için devlet-millet işbirliği ve her bireyin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nı emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlıyız" diyerek, istihdamın artırılması, kayıt dışı istihdamın azaltılması ve güçlü sosyal güvenlik sisteminin hizmet kalitesinin artırılması için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

kaynak:sabah

EditörEditör