Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 01:53

Bakan Kurum: "Tüm afetzedelerimizi sıcak yuvalarına kavuşturacağız

11 ilimizde inşa edeceğimiz yeni yerleşim alanlarına dair mikro-bölgeleme ve zemin etütlerimizi titizlikle yapıyoruz"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-02-2023 09:49
Bakan Kurum:

Yeni konutlar inşa edilene kadar hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini kaydeden Bakan Kurum, "Bir alanın yerleşim yerine depremsellik açısından uygun olup olmadığını belirleyen rapora mikro-bölgeleme etüt raporu deriz. Bu bilgilerden sonra ifade etmek isterim ki; asrın felaketini yaşadığımız tüm illerimizde deprem sonrası yeni fay hatları oluştuğu için halihazırdaki mikro-bölgeleme etüt raporlarını baştan aşağı tekrar inceliyoruz. Deprem sonrası yeni fay hatları oluştuğu için tüm etütleri tekrar gözden geçiriyoruz. Diğer taraftan imar planı olan yerlerde imara esas jeolojik etüt raporları zaten var. Biz belediyelerimizin hazırladığı jeolojik etüt raporlarını da diğer etütleri incelediğimiz gibi inceleyeceğiz. Tüm bu incelemelerin ardından çıkacak sonuçlara göre; gerekirse imar planlarında değişiklik yapacağız ve kat sayılarını düşüreceğiz. Yine yapılaşma yoğunluğunu azaltacağız. Yine gerekirse yerleşime yasak alanları da belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Evlerimizi inşa edene kadar hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"
"Bugün yıkılmış olan binaları jeolojik açıdan incelediğimizde, bunların dere yataklarında, dere kenarlarında inşa edildiğini görüyoruz" ifadelerini kullanan Bakan Kurum, şunları kaydetti:
"Şu anda tüm deprem bölgesinde zemin koşullarının tespiti için detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Şunu da belirtelim. Biz Türkiye çapında dönüşümü sürdürdüğümüz her yerde mikro-bölgeleme etüt raporu, jeolojik etüt raporu ve zemin etüt çalışmalarımızı yaptık, yeni yapacağımız yerleşim yerlerinde de yapmaya zaten devam ediyoruz. Bütüncül bir anlayışla bu çalışmamızı tamamlayarak yeni şehirlerimizi güvenli ve sağlıklı yerlere inşa edecek ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Evlerimizi inşa edene kadar hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Eşya, taşınma, kira yardımı gibi tüm yardımları yapacağız. Maddi-manevi vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını devletimizin tüm imkânlarıyla karşılayacağız. Gece gündüz çalışarak tüm afetzede kardeşlerimizi yeni, güvenli, sağlıklı ve sıcak yuvalarına süratle kavuşturacağız."

EditörEditör

YORUMLAR