GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 14:54

Bakan Fidan'dan ABD'ye Çok net PKK uyarısı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Washington'da ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü. ABD'nin, müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve terör örgütü PKK'nın uzantılarıyla ilişkisini kesmesi gerektiği ifade edilen görüşmede, Gazze'de ateşkesin sağlanması için atılacak adımlar ele alındı.

Bakan Fidan'dan ABD'ye Çok net PKK uyarısı!

Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın daveti üzerine ABD'ye resmi ziyarette bulundu. Washington'da temaslarını sürdüren Bakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü.

Bakan Fidan, Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımın artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca müzakerelerde gelinen son nokta değerlendirildi.

Görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın daha fazla uzamaması ve savaşın "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde" çözülmesi gerektiği belirtildi.

ABD'YE 'PKK' UYARISI!

Türk tarafının Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusunda kararlılığının vurgulandığı görüşmede, bu konuda ABD'nin, müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve terör örgütü PKK'nın uzantılarıyla ilişkisini kesmesi gerektiği ifade edildi. Görüşmede, ayrıca Irak'ta siyasi istikrara verilen önem aktarılırken, buradaki "yuvalanmış terör örgütleriyle" mücadele konusu ele alındı. Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin desteklendiğinin de aktarıldığı görüşmede, burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya'nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi.

Kaynak Sabah 

EditörEditör