Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:24

Bakan Fidan çok net uyardı: PKK/YPG tesisleri meşru hedef: 2. ve 3. şahıslar bölgeden uzak dursun

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan operasyonu dünyaya bu sözler ile duyurdu. Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, "PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir." ifadelerini kullandı. 3. Taraflara da açık açık uyarıda bulunan Bakan Fidan, "Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-10-2023 19:18
Bakan Fidan çok net uyardı: PKK/YPG tesisleri meşru hedef: 2. ve 3. şahıslar bölgeden uzak dursun

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının ardından dünyaya çok net mesaj verdi. Bakan Fidan, "PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir." dedi. Bakan Fidan 3. Tarafları da açık açık uyardı.

Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

ANKARA'DAKİ BOMBALI SALDIRI

Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin soruya yanıt veren Fidan, "İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada (Suriye'de) eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur." ifadesini kullandı.

"TOPYEKÜN MEŞRU HEDEFTİR"

Bakan Fidan, "Özellikle Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir.

"TAVSİYE EDİYORUM"

Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"BİR KEZ DAHA PİŞMAN OLACAKLAR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ankara'daki terör saldırısına cevabının "son derece net olacağını" vurgulayan Fidan, "(Teröristler) Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar. Bunu şimdiden söyleyebilirim." dedi.

kaynak:sabah

EditörEditör

YORUMLAR