Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 07:20

Bakan Çavuşoğlu:"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52-53"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda yüzde 52-53 ile kazanacağı tahmininde bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2023 20:51
Bakan Çavuşoğlu:

Yabancı basının Türkiye'deki seçimlerle ilgili hazırladığı manşetler ve kapaklar hakkında konuşan Çavuşoğlu, "Çünkü Cumhurbaşkanımızdan rahatsızlar. Türkiye daha bağımsız, daha özgür. Savunma sanayinde tüm SİHA'larımız, KAAN, TCG Anadolu gemilerimiz, Atak 2'ler hepsi, tabi Kızılelma tabii dosta güven verirken, düşmana da biliyorsunuz korku salıyor." dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl anlaşmasındaki liderliğinin bazı çıkar çevrelerinin planlarına çomak soktuğunu belirterek, Türkiye'nin çıkarlarını koruma konusunda sahada ve masada atılan adımlardan da rahatsız olunduğunu kaydetti.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın zorla, darbe ya da post modern darbelerle değil, vatandaşların oylarıyla seçildiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Diktatör demeleri, aynı şekilde muhalefeti yönlendirmeleri doğru değil, bunu Macaristan'da da denediler." ifadesini kullandı.

Yunanistan'da seçim

Çavuşoğlu, Yunanistan'da da yakın zamanda seçime gidileceğini hatırlatarak, Türkiye'deki seçimlerde Yunanistan'ın iç politika malzemesi olarak kullanılmadığını vurguladı.

Bu seçimlerin ilk defa Yunanistan'da iç politika malzemesi olarak kullanılmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Bu da güzel bir şey, birçok Avrupa ülkesinde siyasetçiler şu andaki basına göre çok daha dikkatli davranıyorlar. Geçmişte bu tür söylemler oluyordu ters tepti. Yunanistan'da da tabi seçim atmosferinde iktidar partisinin, muhalefetin Türkiye'yi doğrudan hedef almaması aslında, yani olgun bir şekilde geçmesi olumlu." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Yunanistan'da bir televizyon programcısının her gün Türkiye'nin ürettiği SİHA ve Kızılelmaları hakkında konuştuğunu kaydederek, onun dışında manşetlik bir konuşma ya da söyleme denk gelmediğini aktardı.

Bu durumun olağan olmadığını, daha önceki seçimlere göre normal olmadığını, bu sefer daha sakin geçtiğini aktaran Çavuşoğlu, "Pozitif atmosferi devam ettirmek istiyor olabilir ama bu yıllardır devam eden sorunları çözmediğimiz sürece bu pozitif atmosferin kalıcı olması mümkün değil." ifadelerini kullandı

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör

YORUMLAR