EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-09-2023 22:02

Asgari ücrette zam beklentisi ve maliyet ne kadar?

2024 yılı asgari ücret beklentileri belli oldu. SGK uzmanı Özgür Erdursun, öngörüsünü açıklarken maliyete dikkat çekti

Asgari ücrette zam beklentisi ve maliyet ne kadar?

2024 yılında asgari ücret ne olacak? Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle çalışan kesmenin beklentisi günden güne yükselirken uzman isimden ilk tahmin geldi.
Yılın son periyoduna girildiği bugünlerde asgari ücret bir kez daha ülkenin en önemli gündem maddelerinden birisi olmaya başladı. Herkes yeni yılda milyonlarca çalışanı doğrudan dolaylı olarak da tüm ülkeyi etkileyecek olan asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda tahmin ve öngörülerde bulunmaya başladı. Özellikle enflasyonun resmi kaynaklarca yüksek açıklandığı bu dönemde asgari ücret beklentisi iyice artmış durumda. Memur maaşlarının da belli olmazsa ve aradaki uçurumun giderek artması da asgari ücretle ilgili beklentileri arttırıyor. Yeni yılın asgari ücretine ilişkin ilk net açıklama ve tahmin SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Erdursun, "SGK Uzmanı Özgür Erdursun:

"Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırsa ki ben yüzde 50 yapılacağını düşünüyorum. Çünkü 2024'ten itibaren artık asgari ücrete ara zam yapılmayacak-Asgari ücret 17 bin TL'yi geçer ancak maliyeti çok artar" ifadelerini kullandı.
Asgari ücret halen temmuz'da yapılan ara zamı ile birlikte 11.402 TL olarak yürürlükte.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör