EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-09-2023 21:00

Asgari ücret ile çalışanlar merakla bekliyor! Asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Yıl sonunda gözler asgari ücrete çevrilirken, 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak sorusu yeniden gündeme geldi.

Asgari ücret ile çalışanlar merakla bekliyor! Asgari ücret ne kadar olacak?

Enflasyonun getirdiği yükü azaltmayı hedeflediklerini belirten Bakan Işıkhan, "Yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var. İçinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zorlu olduğunu dikkate almamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.
ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ TAHMİNLER NE?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında yeni asgari ücreti belirlemek üzere bir araya gelecek. Asgari ücret belirlenirken enflasyon verileri ve refah payı dikkate alınacak. Asgari ücret tahmini ise yüzde 65 olarak bir zam geleceği iddia edildi. Bu kapsamda net 11 bin 400 lira olan asgari ücret yüzde 65 zam gelmesinin ardından 18 bin 813 lira olması öngörülüyor.

Orta Vadeli programa göre bir diğer beklenti ise 2023 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranında bir artış yapılarak asgari ücretin 15 bin 707 lira olabileceği tahmin ediliyor. Orta Vadeli Program'da yer alan bu enflasyon tahminleri, asgari ücretin geleceği için büyük önem taşıyor.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör