EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-03-2024 12:02   Güncelleme : 14-03-2024 23:57

Araç Sahiplerinin Dikkatine! Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geliyor!

Benzin ve mazot fiyatı tarafındaki son durum merak ediliyor. Akaryakıt fiyatları ABD rüzgarına kapıldı. ABD stokları tarafındaki düşüşlerle petrol fiyatları 5 haftanın en büyük yükselişine imza attı. Araç sahipleri ise 'Benzine, motorine indirim, zam var mı' sorusuna yanıt arıyor. Sektör temsilcileri yarından geçerli olmak üzere zam geleceğini bildirdi

Araç Sahiplerinin Dikkatine! Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geliyor!

Petrol fiyatları ABD yönlü haber akışıyla yükseldi. Bu kapsamda benzin ve motorin fiyatları merak edilenler arasına girdi. Akaryakıt fiyatları için bu geceden geçerli olmak itibariyle zam geliyor. işte detaylar...
Brent Petrol Fiyatları Arttı
Dün 84,24 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,03 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,08 artarak 84,08 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,72 dolardan alıcı buldu.


Petrol Fiyatları Neden Yükseldi?
Petrol fiyatlardaki hareketlilikte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de ham stokların azalması etkili oldu.
İsrail-Filistin çatışması ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gelişmeler de fiyatları destekleyici unsur olmaya devam ediyor.
Dün Rusya'nın güneyindeki en büyük petrol rafinerisinde insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. İHA'nın, yıllık 7,5 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip tesise düşmesi nedeniyle üretimin durdurulduğu belirtildi.
Çin başta olmak üzere küresel ekonomiye ve ABD Merkez Bankasının (Fed) beklenen faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler fiyatların yukarı yönlü hareketlerini baskılıyor.
Benzin Fiyatı İçin İndirim, Zam Var Mı?
Benzin fiyatı için yarından geçerli olmak üzere 1,53 TL tutarında zam bekleniyor.
Motorin Fiyatları İçin İndirim, Zam Var Mı?
Motorin fiyatları (mazot fiyatı) yarından geçerli olmak üzere 1,10 TL tutarında zam bekleniyor.
Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar?
Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? İşte il il tablolar:
MOTORİN FİYATLARI
İstanbul 40.72 TL
Ankara 41.51 TL
İzmir 41.72 TL
İL İL BENZİN FİYATI
İstanbul 40,53 TL
Ankara 41.26 TL
İzmir 41.47 TL

Kaynak Sabah 

EditörEditör