YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-12-2022 11:21   Güncelleme : 12-12-2022 11:53

Antalya'da kuvvetli yağış hayatı felç etti:Evleri su bastı dereler taştı!

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış sele neden oldu. Çok sayıda derenin taşması sonucu ev ve iş yerlerini su bastı. Cep telefonlarından 'evlerinizden çıkmayın' dışarı çıkmayın uyarıları yapıldı, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu. Öte yandan Kumluca ve Finike ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Antalya'da kuvvetli yağış hayatı felç etti:Evleri su bastı dereler taştı!

Antalya’da kuvvetli yağış hayatı felç etti: Dereler taştı, evleri su bastı! İki ilçede okullar tatil edildi.Yağışın felakete dönüştüğü ilçede Salur, Sarıcasu ve Ortaköy mahallelerinde etkili olan sağanak sonrası ilçe merkezinden geçen Gavur çayı taştı. Sokak ve caddeler göle döndü, park halindeki otomobiller, sel sularına kapılarak sürüklendi.İlçede dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak sonrası dereler taştı. Kent merkezine ulaşan sel, su baskınlarına yol açtı.

Antalya'daki sel sebebiyle Kumluca ve Finike'de okullar tatil edildi .

Örtü altı üretim merkezi olan Kumluca'da yüzlerce sera sular altında kaldı. Çok sayıda binanın birinci katı ve müstakil evler sular altında kaldı. Cep telefonlarından 'evlerinizden çıkmayın' dışarı çıkmayın uyarıları yapıldı, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu. Evlerde mahsur kalan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bölgeye AFAD'dan destek istenirken, belediye personelinin de yine mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Sel nedeniyle yüzlerce otomobil karton kutu gibi sürüklendi. Gece araçlarını selden kurtarmak isteyen vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Sel suları araçları yüzlerce metre sürükledi. Yollar ise dere yatağına dönüştü. Sel nedeni ile ilçelerde birinci katta oturanlar üst katlara tahliye edildi.

'50 YILDIR BÖYLE BİR FELAKET YAŞANMADI'

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış nedeniyle teyakkuz halinde olduklarını söyledi. Başkan Köleoğlu, ilçede 50 yıldır böyle bir felaket yaşanmadığını belirtirken, sel sularının köprüleri yıktığını, bu nedenle iş makinelerinin de çalışamadığını söyledi.Başkan Köleoğlu, "Yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Uyarıların ardından ilk andan itibaren teyakkuz halinde bekliyorduk.

Sular bir anda yukarıya çıkarak, arabaları sürükledi, seralar sular altında kaldı. Çaba sarfetmemize rağmen yetişemedik. İlçemiz adıma çok üzgünüm. Can kaybı olmaması için vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz, tüm Kumluca'mıza geçmiş olsun." dedi.

SEL VE SU BASKINLARI YAŞANDI

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak nedeniyle derelerin taştığını, ilçe merkezinde de sel ve su baskınları yaşandığını kaydetti.

BİRÇOK EV VE İŞ YERİNDE HASAR OLUŞTU

Birçok ev ve işyerinde hasar oluştuğunu belirten Erdemir, "Su baskınlarının yaşanmaya başlamasıyla birlikte gerek belediyemiz gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak afeti en az hasarla atlatmak için canla başla çalışıyorlar.

Bizler sahadayız, ekipler gelen ihbarları değerlendiriyorlar. İnşallah en az zararla bu afeti atlatırız." ifadelerini kullandı.

İTFAİYE VE AFAD BÖLEDE

Yaşana felaketin ardından AFAD ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Sabahın erken saatinden itibaren ekipler zor durumdaki vatandaşların yardımına koştu. Sağlık ekipleri ise yaşlı ve zor durumdaki selden etkilenenlere müdahale etti.

3 NOKTADA YOL TRAFİĞE KAPANDI

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gavur Deresi'nin taşması nedeniyle oluşan sel sonucu, 3 noktada yol trafiğe kapandı. Kumluca ilçesinin Kemer ilçesi istikameti çıkışı ile Kumluca-Finike kara yolu ve Altınyaka Mahallesi kesişiminde ulaşım sağlanamıyor. Bölgede, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

 

kaynak:sabah

EditörEditör