GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2024 16:27

Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı!Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, yazar ve eğitimci Alev Alatlı, 79 yaşında geçirdiği çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Alatlı için öğle namazını müteakip Eyüp Sultan Camisi'nde cenaze namazı düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı!Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, yazar ve eğitimci Alev Alatlı, 79 yaşında geçirdiği çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Alatlı'nın cenaze namazı, Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazını müteakip kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Alev Alatlı'nın naaşı, cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Haziresi'nde defnedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Gerçekten şu anda Hakk'a, ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi, anneceğim, ablacığım... Hep böyle bir güzelliği vardı. Hem cumhurbaşkanlığı ödüllerimizden birini alan bir ablamızdı, o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin. Toprak anamız ebediyete uğurlanıyor. O gerçekten toprak ana olmayı bizlere de ifade ederdi." şeklinde konuştu.

Alev Alatlı, bir süredir rahatsızlık nedeniyle tedavi görüyordu. Çeşitli eserlere imza atan Alatlı, Filistin davasının sesi olarak da biliniyordu. Cenaze törenine katılanlar, Alatlı'nın özgeçmişi, eserleri ve katkıları hakkında konuşmalar yaptılar. Alev Alatlı'nın cenazesi sevenleri tarafından ebediyete uğurlandı.

kaynak:sabah

EditörEditör