GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-12-2023 00:11

AFAD : Hatay ve çevresinde hissedilen depremin büyüklüğünü 4.1

Hatay ve çevre illerde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Hatay'ın Antakya ilçesi olduğunu belirtti ve sarsıntının büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Sarsıntının ardından ilk belirlemelere göre, olumsuz bir duruma rastlanmadı.

AFAD : Hatay ve çevresinde hissedilen depremin büyüklüğünü 4.1

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Antakya ilçesinde saat 21.24 sıralarında deprem meydana geldiğini bildirdi.

Derinliği 9 kilometre olarak ölçülen depremin büyüklüğü 4.1 olarak belirlendi. Sarsıntının ardından ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum ile karşılaşılmadı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "AFAD Başkanlığı deprem dairesinden alınan bilgi doğrultusunda saat 21.24'te Hatay merkezli Antakya ilçemizde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ilk belirlemelere göre 112 Acil Çağrı Merkezine herhangi bir ihbar gelmemiştir. AFAD Arama Kurtarma Ekipleri keşif ve tedbir amaçlı bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz" denildi.

kaynak:sabah

EditörEditör