DÜNYA
Giriş Tarihi : 11-11-2023 18:23

ABD medyasında İsrail ve Hamas gelişmesini böyle duyurdular

İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı Gazze soykırımı 36 günden bu yana devam ediyor. Hamas bahanesiyle Gazze'ye yönelik işgal planına başlayan İsrail güçleri 11 bini aşkın sivili katletti. Saldırılarına gece gündüz demeden devam eden İsrail, hedef aldığı Endonezya ve Şifa hastanelerinde de gece boyu katliam gerçekleştirdi. Tüm uluslararası çağrılara rağmen katliama ara vermeyen İsrail'e ilişkin ABD medyasında yeni bir iddia ortaya atıldı.

ABD medyasında  İsrail ve Hamas gelişmesini böyle duyurdular

 İsrail, 36. gününde Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. Gece boyunca Gazze'deki hastaneleri hedef alan İsrail güçleri, Şifa ve Endonezya hastanelerini devre dışı bıraktı. İçine sığınan binlerce sivile rağmen hastaneleri hedef alan İsrail, saldırıların devam edeceğini açıklarken ABD medyasında dikkat çeken ifadeler geldi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre İsrail ve Hamas arasında rehinelerin serbest bırakılması için pazarlıklar başladı.

"MASADA İKİ TEKLİF VAR"

New York Times ve CNN'in üst düzey yetkililere dayandırdıkları haberlerinde, İsrail ve Hamas arasında pazarlıkların başlarken ve 2 farklı teklifin masada olduğunu iddiaları yer aldı.

New York Times haberinde, masada yer alan tekliflerden birinde çatışmalara kısa bir süre ara verilmesi karşılığında Hamas'ın İsrailli kadın ve çocukların aralarında bulunduğu 10 ila 20 sivil rehineyi serbest bırakmasının beklendiğini öne sürdü.

NYT, şartların sağlanması halinde serbest bırakılacak rehine sayısının 100'e çıkabileceğini öne sürdü.

ABD'li gazete, diğer teklifte ise Hamas'ın tüm sivillerin serbest bırakılması karşılığında daha fazla insani yardım, hastaneler için yakıt ve İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocukların serbest bırakılmasını istediğini öne sürdü. Gazete, Hamaslı yetkililerin askerlik yaşı gelmiş İsrailli erkekleri ve İsrail askerlerini yakın zamanda serbest bırakmaya niyetli olmadıklarını belirtti.

NYT, İsrailli yetkililerin tutukluları serbest bırakma konusunda kararsız olduğunu belirtti.

ÖNCELİK KADIN VE ÇOCUKLARDA

ABD'li medya kuruluşu CNN ise çatışmalara bir süre ara verilmesini ön gören teklif kapsamında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını iddia etti. CNN, rehinelerin serbest bırakılmasında önceliğin kadın ve çocuklara verileceğini ifade etti.

kaynak:sabah

EditörEditör