SİYASET
Giriş Tarihi : 11-03-2023 15:24

85 milyonun vebaline girmeyin

Cumhurbaşkan Erdoğan: Seçim sürecinde gündemimiz depremzedelerin yaralarının sarılması. Bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisine çalışacağız. Tüm izleri silmek için seçim gündemini geride bırakmak şart. Türkiye’nin ne vakit kaybına ne dikkat dağınıklığına ne de enerjisini gereksiz yere harcamaya tahammülü var

 85 milyonun vebaline girmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılması kararını basın toplantısında imzaladı. Erdoğan'ın ardından Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını, ikinci tura kalınması durumunda 28 Mayıs'ta tekrar sandığa gidileceğini duyurarak "Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilerimize hayırlı olsun" dedi. Erdoğan'ın seçim tarihi kararını duyurduğu toplantıda yaptığı açıklamaların satırbaşları şöyle:
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg İnşallah iki ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs'ta milletimiz, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir. Seçimlerin yenilenmesi kararımızın ülkemize, milletimize, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg 14 Mayıs süreci, kısır siyasi çekişmelerin, yalan, iftira kampanyalarının mecrası haline dönüştürülürse, 85 milyon insanımız önünde vebale gireriz. Türkiye için hemen şimdi diyerek 14 Mayıs'ı, 6 Şubat yıkımının izlerini silecek hayırlı bir yarışa dönüştürmek istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak bizimle yarışacak ve TBMM'de temsil için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz.

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg 18 Haziran, milyonlarca gencimizin geleceğini ilgilendiren üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Yine bu tarih yurtiçinde ve yurtdışından yüz binlerce vatandaşımızın hac farizasını ifa etmek üzere mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okulların seçim tarihinden hemen önce tatile girmesi sebebiyle her yıl olduğu gibi bu sene de milyonlarca vatandaşımız memleketine veya tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkacaktı. Bunların başını çektiği sebeplerle 18 Haziran'ın, milletimizin iradesini sandığa yansıtmasını teminde sağlıklı bir tarih olmadığını değerlendirdik.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Biz tüm dikkatimizi depremin yaralarını sarmaya ve şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya ederek insanlarımızı bir an önce yuvalarını kavuşturmaya vermişken seçim takvimi de işlemeyi sürdürüyor. Deprem etkilerinin üstesinden gelerek, bölgeyi, ülkemizi normalleştirmenin yolu, güçlü siyasi iradece alınacak kararların dirayetle uygulanmasından geçiyor.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Seçim sürecinde gündemimiz depremzedelerin yaralarının sarılması ile bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisi çalışmalarından oluşacak. Depremzedelerin yaralarını sarmak, felaketin tüm izlerini silmek, üretimi ve istihdamı yükseltmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması şarttır. Türkiye'nin ne vakit kaybına ne dikkat dağınıklığına ne de enerjisini gereksiz yere harcamaya tahammülü var.

AYMAZLIKLARININ FATURASINI MİLLETİN SIRTINA YÜKLEYEMEYİZ

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Ülkenin bir bölümü can kayıplarıyla feryat ederken bir kesimin siyasi hesapları uğruna sergilediği aymazlığın faturasını milletin sırtına yükleyemeyiz. Seçim sürecinin uzamasının beraberinde getireceği siyasi gerilimler ve belirsizlikler ister istemez deprem yaralarının sarılmasına ve ülkenin kayıplarının telafisine yönelik çalışmaların aksamasına yol açma riski taşıyor. Sadece son bir haftasının siyasi gündemi bile tek başına bu tehdidin ne kadar reel büyük ve endişe verici olduğunu göstermeye yeterlidir. Seçim sürecinde gündemimiz yine depremzedelerin yaralarının sarılması ile bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisi çalışmalarından oluşacak.

TÜM GÜCÜMÜZLE DEPREMZEDENİN YANINDAYIZ

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Ülkemizin 6 Şubat'ta ardı ardına yaşadığı iki büyük deprem, seçimle ve seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. Asrın felaketi olarak nitelenen bu depremin ilk anından itibaren, devlet ve millet olarak tüm gücümüz ve imkânlarımızla depremzede vatandaşlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanı'yla, bakanlıklarıyla, belediyeleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllüleriyle, dost ülkelerden gelen kardeşlerimizle, felaket gününden beri sadece depremle uğraştık.

DURUP DİNLENMEDEN ÇALIŞMAKTA KARARLIYIZ

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Sayıları hızla artan konteyner kentlerimizle zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi veren depremzedelerimize, nispeten daha iyi barınma imkânları sağlıyoruz. Kalıcı konutlarımızın inşasına da her gün yeni temeller atarak devam ediyoruz. Amacımız ilk etapta bir yıl içinde 244 bin konut ve 75 bin köy evinden oluşan 319 bin haneyi tamamlayarak hemen hak sahiplerine teslim etmektir. Esas hedefimiz ise toplamda 800 binden fazla konutu barındıran yıkık, yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı 270 bin binayı ortadan kaldırarak depremde zarar gören şehirlerimizi adeta sıfırdan kurmaktır. Tüm bu konutları etap etap tamamlayarak 3.5 milyon insanımıza yeni, güvenli, huzurlu hayat alanları oluşturana kadar durup dinlenmeden çalışmakta kararlıyız. Aynı şekilde, ülkemiz genelinde uyguladığımız kentsel dönüşüm projeleriyle, afete dirençli şehirlerin inşasını hızlandırıyoruz.

ADAYLIK BAŞVURU ÜCRETİ AFAD'A

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Partiye adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracak. Türkiye, 6 Şubat depremlerinin yol açtığı yıkıntıları kaldırmadan, ekonomik, sosyal ve psikolojik kayıplarını telafi etmeden geleceğine güvenle bakamayacak.

MÜZİKSİZ KAMPANYA

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz, müziksiz bir seçim kampanyası olacak, yüz yüze görüşmelerle kampanyamızı sürdüreceğiz.


YSK'NIN SEÇİM KARARLARI RESMİ GAZETE'DE
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına, milletvekili adayı olmak isteyenlerin görevlerinden çekilme tarihine yönelik kararları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kararda Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamaya kalması durumunda bu seçimin tarihinin 28 Mayıs Pazar günü olarak belirlenmesine hükmedildiği aktarıldı. Kurulun kararında, seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenlerin 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar kamu görevlerinden ayrılmaları gerektiği kaydedildi. Ayrıca kararda, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların da emeklilik dilekçelerini aynı tarihte sunabilecekleri belirtildi. 


 

 

 

kayank:sabah

EditörEditör