Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:33

750. Vuslat anısına Tantavi'de Hüseyin Öksüz ve talebelerinin hat sergisi açıldı

Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat YılDönümü etkinlikleri kapsamında Hattat Hüseyin Öksüz ve talebeleri tarafından hazırlanan Telamiz-i Konevi Hat Sergisi, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

KÜLTÜR
Giriş Tarihi : 08-12-2023 12:48   Güncelleme : 08-12-2023 18:45
750. Vuslat anısına Tantavi'de Hüseyin Öksüz ve talebelerinin hat sergisi açıldı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hat sanatının tüm inceliklerinin yer aldığı ve Şeb-i Arus Törenleri boyunca açık kalacak sergiye tüm sanatseverleri davet etti.
Meram Belediyesi, 7 – 17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şeb-i Arus törenleri kapsamında görkemli bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Hattat Hüseyin Öksüz ve talebeleri tarafından hazırlanan Telamiz-i Konevi Hat Sergisinin üçüncüsü, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
SERGİDE 100 SANATÇININ 120 ESERİ BULUNUYO
Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 750. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen serginin açılışına Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu,Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Kazım Küçükçöğen,Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Hattat Hüseyin Öksüz ve sanat severler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında ilk sözü alan Hattat Hüseyin Öksüz’ün talebesi Seyit Ahmet Depelerbu yıl üçüncüsü düzenlenen Telamiz-ı Konevi Hat Sergisi’nde yaklaşık 100 sanatçının 120 eserinin bulunduğunu belirtti. Hattat Hüseyin Öksüz’ün talebesi olmaktan şeref duyduğunu ifade eden Depeler, onun tüm talebelerinin hayatına dokunan ve yön veren bir isim olduğunu kaydetti.
 “İNSAN NE İLE UĞRAŞIYOR VE MEŞGUL OLUYORSA ODUR”
Konuşmasına büyük alim, mütefekkir, gönül insanı, medeniyetimizin mimarlarından Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’ni anarak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,“Güçlü imanı, derin fikirleri, öğretileri ve zamana meydan okuyan Mesnevisiyle bizleri yüzyıllar sonrasında bile aşk, muhabbet, merhamet ve kulluk çatısı altında toplayabilen Hazret-i Pir’i rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu. Eserleri sergilenen Hattat Hüseyin Öksüz ve talebelerine çalışmaları için teşekkür eden Başkan Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnsan ne ile uğraşıyorsa odur. ‘Hat’ gibi zarif bir sanatla uğraşan insanlar da bu konuda talebelik yapanlar da ve hatta bu sanata ilgi alaka duyan insanlar da zarafet sahibi oluyorlar.” Başkan Kavuş, konuşmasında tüm sanatseverleri, 17 Aralık Şeb-i Arus gününe kadar devam edecek sergiyi görmeye davet etti.

“KONYA, KUR’AN-IN EN GÜZEL YAZILDIĞI, OKUNDUĞU VE EN GÜZEL YAŞANDIĞI ŞEHİRLERDEN BİRİDİR”
Hat sanatının bizim inancımızın, değerlerimizin ve medeniyetimizin DNA’sını oluşturduğuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da, hat sanatçısının elleri titremeden kalbi titreyerek eserlerini vücuda getirdiğini söyleyerek, “Bu harfler Allah’ın kelamını ifade eden harflerdir. Hafızlarımız tertil üzerine okur, hat sanatçısı tertil üzerine yazar. Biz bu anlayışa sahip bir şehiriz. Konya, Kur’an-ı Kerim’in en güzel yazıldığı, en güzel okunduğu ve en güzel yaşandığı şehirlerden biridir. Bu serginin de bu yolda atılmış adımlardan biri olmasını temenni ediyorum. Bu şehirde pek çok sanatçı Hüseyin Öksüz hocamızın yolundan gider. Kendisine küresel anlamda bir değer desem küre küçük kalacaktır. Kendisine sağlık ve afiyet diliyorum” ifadelerini kullandı.
“HER BİR ESER DEĞERLİ MANALAR TAŞIYOR”
Bu anlamlı ve güzel sergide bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz sergi için emeği geçen herkese teşekkür etti. Sergideki eserlerin okuyana da seyredene de huzur verdiğini ve birbirinden değerli manalar taşıdığına işaret eden Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sadece bu sergide bulunmaktan değil, Vuslat YılDönümü Etkinlikleri’ne katılmış olmaktan da bahtiyarlık duyuyorum. İnşallah on gün boyunca belediyelerimiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinesinde çok güzel etkinlikler gerçekleştirilecek. Haftanın bereketli geçmesini ve güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.”


“HATTATLAR GÖNÜLLERE SADECE YAZIYI DEĞİL KUR’AN SEVGİSİNİ DE NAKŞEDİYORLAR”
Geleneksel sanatlarımızın unutulmaması ve yaşatılması adına böylesi programlara öncülük eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür eden Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, “Allah, Mustafa Kavuş başkanımıza daha nice hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu. Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin ‘oku’ olduğunu hatırlatan Milletvekili Yüksel, “Okunması için önce yazılması lazım. Yazı yoksa okunmaz. Hattatlarımız bu noktada büyük bir hizmet ortaya koyuyorlar. Gönüllere sadece yazısını değil Kur’an sevgisini de nakşediyorlar” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol ve sanatseverler daha sonra sergiyi gezerek, sergide yer alan eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldı. 17 Aralık tarihine kadar açık kalan sergi 09.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

EditörEditör

YORUMLAR