SİYASET
Giriş Tarihi : 02-03-2023 11:28

6'lı masa toplantısı bugün! 6'lı masa adayı kim olacak? Kemal Kılıçdaroğlu mu?Mansur Yavaş mı?

6'lı masa adayı kim olacak? Koalisyon bugün Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplanıyor. 6'lı masa toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in restleşmesi sürüyor. İki lider de 6'lı masa adayının belli olacağı toplantı öncesi tam yetki aldı. Kılıçdaroğlu, 6'lı masa adayı olarak kendi ismini önerecek. Akşener, 6'lı masa adayı olarka Mansur Yavaş ismini öneriyor. Peki, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak

6'lı masa toplantısı bugün! 6'lı masa adayı kim olacak? Kemal Kılıçdaroğlu mu?Mansur Yavaş mı?

6'lı masa adayı kim olacak? Daha önce 11 kez toplanan, yazı fontu, kenar boşlukları, kullanılacak dil ve kurumsal yapı ile ilgili kararlar alan 6'lı masa bugün 12'nci kez bir araya geliyor. 6'lı masa bugün adayını belirleyecek. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart tarihinde adayın belirleneceğini duyurdu. 6'lı masanın aday belirleme toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu kendisini önerecek. İYİ Parti ise Mansur Yavaş'ın 6'lı masa adayı olarak ilan edilmesini istiyor. DP ve Saadet Partisi, 6'lı masa adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu öneriyor. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ise çekimser bir tutum sergiliyor. Peki, 6'lı masa adayı kim olacak? İşte 6'lı masa toplantısı öncesi son gelişmeler ve 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayına dair kulislerde konuşulanlar...

6'LI MASA TOPLANTISI BUGÜN

6'lı masa toplantısı bugün gerçekleşiyor. 6'lı masa toplantısı Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. Toplantıda 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı belirlenecek. 6'lı masa toplantısı öncesi CHP ve İYİ Parti arasında fırtınalar esiyor.

6'LI MASA ADAYI KİM OLACAK?

14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 2,5 ay kaldı. 6'lı masa toplantısı kuruluşundan itibaren tam 11 kez gerçekleşti. 11 toplantının hiçbirinde Cumhurbaşkanı adayı konuşulmadı. Son toplantıda Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği hususu üzerinde duruldu. Diğer toplantılarda ise 6'lı masanın yapacağı açıklamalarda kullanılacak yazı fontu, kenar boşlukları, kurumsal dil gibi konular ele alındı. 6'lı masanın 12'nci toplantısında sıra nihayet aday belirlemeye geldi.

6'lı masa toplantısı öncesi liderler partilerinden tam yetki aldı. CHP, aday olarak 6'lı masayı kuran Kemal Kılıçdaroğlu'nu öneriyor. İYİ Parti ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını kabul etmiyor, 'Kazanacak aday' diyerek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu işaret ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi ise, belediye başkanlarının görevine devam etmesi gerektiğini belirterek, bu öneriyi açıkça reddediyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU 6'LI MASA TOPLANTISINDA ADAY OLARAK KENDİSİNİ ÖNERECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masa toplantısı sırasında kendisini Cumhurbaşkanı adayı olarak önerecek. Bu öneriye Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin kesin bir destek vermesi bekleniyor. Zira 6'lı masa toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Biz Demokrat Parti olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, birçok programda Kemal Kılıdaroğlu'nun kendileri için uygun bir isim olduğunu dile getirdi.

İYİ PARTİ 6'LI MASA ADAYI OLARAK KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU KABUL EDECEK Mİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmayları en başından itibaren Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanamayacağını ima yollu olarak dile getiriyordu. 6'lı masa aday belirleme toplantısı öncesi bu daha açıktan dile geitirlmeye başlandı. İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını belirterek, 6'lı masanın kazanacak bir adayda uzlaşması gerektiğini ifade ediyor.

İYİ PARTİ 6'LI MASA ADAYI OLARAK MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU'NU DESTEKLİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini birçok kez 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini dile getirdi. Akşener, iki belediye başkanından birinin aday gösterilmesi durumunda açıktan destek vereceklerini bildirdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE CHP YÖNETİMİ 6'LI MASA ADAYI OLARAK YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NU İSTEMİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve A Takımı, CHP'li başkanların görevlerine devam etmesi gerektiği görüşünü savunuyor. Kılıçdaroğlu, bu konuda ısrar eden Akşener'e, "İç işlerimize karışma' diyerek rest çekmişti.

MANSUR YAVAŞ 6'LI MASA TOPLANTISI ÖNCESİ CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK YAKTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Amerikan merkezli yayın kuruluşu Fox TV'ye yaptığı açıklamada, 6'lı masa toplantısından kendi isminin çıkması durumunda adaylığı kabul edeceğini duyurdu. Daha önce temkinli söylemlerde bulunan Yavaş'ın, 6'lı masa toplantısına kısa bir süre kala yaptığı açıklama 'yeşil ışık' olarak yorumlandı.

 

CHP'Lİ EREN ERDEM: 6'LI MASA TOPLANTISINDA KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞKA CHP'Lİ ADAY GÖSTERİLEMEZ

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, parti olarak çok katı bir karar aldıklarını, 6'lı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başka CHP'li bir ismin aday gösterilemeyeceğini söyledi. Erdem, "Kılıçdaroğlu dışındaki bir CHP'liyi asla kabul etmeyiz" diyerek partinin tavrını ortaya koydu

6'LI MASA TOPLANTISI SONRASI KOALİSYON DAĞILIR MI?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, CHP ve İYİ Parti arasında gerilim giderek yükseliyor. 6'lı masa toplantısı öncesi DP ve Saadet Partisi, Kılıçdaroğlu'nun arkasında konuşlanırken, Gelecek ve DEVA süreci çekimser şekilde izliyor. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi, Kılıçdaroğlu ismine karşı çıkmıyor, ancak açıktan bir destekleri de söz konusu değil. İYİ Parti ise, Kılıçdaroğlu ismini kabul etmiyor. İYİ Parti bu tutumunu bugün değiştirmezse, masanın dağılabileceği ve partilerin ilk turda ayrı adaylarla seçime girebileceği belirtiliyor.

kaynak:sabah

EditörEditör