ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 23-10-2023 13:21

6 ilde operasyon! Bayğaralar suç örgütü çökertildi

Güvenlik güçleri, suç örgütlerine yönelik düğmeye bastı. 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes operasyonu kapsamında ‘Bayğaralar’ organize suç örgütünün çökertildiği açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 55 şüphelinin gözaltına alındığını vurguladı.

6 ilde operasyon! Bayğaralar suç örgütü çökertildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından Bayğaralar suç örgütüne yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyonda düzenlendi.
7 AYRI CİNAYETİ İŞLEDİLER
Bayğaralar suç örgütünün Adana'da 7 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdiği, anlaşmazlık yaşadığı 13 kişiyi silahla yaraladıkları tespit edildi. Alacak verecek konularında sözde mahkeme kurduğu ve maddi menfaat sağladığı ve korkutma ve haraç alma amaçlı çok sayıda işyerini kurşunladığı ortaya çıkarıldı. Örgüt ayrıca, iş insanlarına ve bunlara ait işyerlerine zorla el koyduğu, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlendi.
BAYĞARALAR ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON
Dolandırıcılık yaptığı tespit edilen ve liderliğini Ramazan Bayğara'nın yaptığı Bayğaralar organize suç örgütüne yönelik, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Osmaniye ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 55 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 3 kalaşnikof, Mp5 marka otomatik silah, Thomson marka otomatik silah, 29 tabanca ve 7 av tüfeğini ele geçirildi.
ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNİ ÇÖKERTECEĞİZ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak Sabah 

EditörEditör