EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-01-2024 11:30

20 milyon öğrenci yarıyıl tatiline başlıyor Okullarda karne heyecanı!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim gören 20 milyon 481 bin öğrenci bugün karne heyecanını yaşadı. Öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler, iki hafta sürecek sömestir tatiline başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de öğrencilere, öğretmenlere ve velilere iyi tatiller dileklerinde bulunup "Tatil boyunca dinlenmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, sorumluluk almayı, evdeki küçük işlere yardımcı olmayı unutmayın" ifadelerini kullandı. Özel okulların yaptığı zamla ilgili ise "Özel okul temsilcileriyle görüştük. Kendilerini uyarıyoruz" açıklamasını yaptı.

20 milyon öğrenci yarıyıl tatiline başlıyor Okullarda karne heyecanı!

Okul zili bu kez yarıyıl tatili için çaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim gören 20 milyon 481 bin öğrenci bugün karne heyecanını yaşadı. Öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler, iki hafta sürecek sömestir tatiline başladı.
20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 11 Eylül 2023'te ders başı yapmıştı.
Türkiye genelinde 74 bin okulda ve 744 bin derslikte başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler, bugün karnelerini alacak ve 16 günlük sömestir tatiline başladı. Öğrenciler 5 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem için ders başı yapacak.


BAKAN TEKİN: DİNLENMEYİ, ÖĞRENMEYİ VE SORUMLULUK ALMAYI UNUTMAYIN
Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğretmenlere ve öğrencilere iyi tatiller dileklerinde bulunarak "Sevgili Öğrencilerim, Karne, öğrenme yolculuğunuzdaki çabanızı ve gelişiminizi gösteren önemli bir gösterge olsa da şahsiyetinize, karakterinize, nezdimizdeki kıymetinize değer biçecek ve potansiyelinizi tam olarak yansıtacak bir işaret değildir. Önemli olan, hayatın her alanında sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmanızdır. Tatil boyunca dinlenmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, sorumluluk almayı, evdeki küçük işlere yardımcı olmayı, aile büyüklerinizi ve yaşadığınız şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret etmeyi unutmayın. Her daim sizlerin yanında olacağız.
Kıymetli Meslektaşlarım, Bilgi, tecrübe ve irfanıyla gönül ve idrak dünyamızı zenginleştiren sizlerle aynı ideal doğrultusunda yol yürümekten büyük bir kıvanç duyuyorum. "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında gösterdiğiniz aktif katılım ve eğitim politikalarımızın şekillenmesine yaptığınız katkılar için sizlere minnettarım.
#TürkiyeYüzyılı'nı #EğitiminYüzyılı vizyonumuzla, birlikte şekillendireceğiz. Değerli Veliler, Çocuklarımıza karşı gösterdiğiniz sabır, anlayış, koşulsuz sevgi ve verdiğiniz destek güçlü bir rüzgâr gibi onların hayallerine ve hedeflerine doğru yelken açmalarına yardımcı olacaktır. Geride bıraktığımız eğitim öğretim döneminde desteklerinizi esirgemediğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Bu tatil döneminde, çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz her anı değerli kılmaya sizleri davet ediyorum. Eğitim ailemize iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.
BAKAN TEKİN'DEN ÖZEL OKUL ZAMLARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okul zamları hakkında açıklama yaptı. "Daha önce özel okul ücretleriyle ilgili bir düzenleme alınmış. Şu andaki mevcut yönetmeliğimize göre özel okullarda ara sınıflar için özel okulların fiyatları belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'ndadır. Bununla ilgili de bir düzenleme yapılmış durumda.
Özel okul temsilcileriyle bu konuları defaatle görüştük, bize taahhütte bulundular ancak her kademenin ilk sınıfında yani okula yeni başlayanlarla ilgili bizim yönetmeliğimizde bağlayıcı bir hüküm yok. Aslında rahatsızlık duyulan oradaki ücretler. Onları da temsilcilerle oturup konuştuk, dün yine görüştük. Bu konuda fikir alışverişine devam edeceğiz. Gündeme gelmesinin sebebi erken kayıt dönemlerinin başlaması, bunun da sağlıklı bir zemine ulaşacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
BAKANLIKTAN ÖĞRETMENLERE: ÖDEV VERMEYİN
Bakanlık, bugün başlayacak yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyeceğini bildirdi.
Ev ödevi yerine öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesini isteyen bakanlık, ayrıca öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle kaliteli zaman geçirmelerine yönelik etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırladı.
Okullarda karne heyecanı: 20 milyon öğrenci yarıyıl tatiline başlıyor! Bakan Tekin'den özel okul zammı açıklaması
İKİNCİ DÖNEMİN ARA TATİLİ
5 Nisan Cuma günü ikinci dönem ara tatiline çıkılacak. 15 Nisan'da öğrenciler ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek

Kaynak Sabah 

EditörEditör