ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 07-06-2022 12:04

10 gün çalışıp keşif yaptığı iş yerinden 2 milyon lira çaldı

Konya’da bir iş yerinden, içlerinde 2 milyon liralık ziynet eşyası ve para bulunan 2 kasa çalındı. Polisin, alarmı kolayca devre dışı bırakıp kasaları iş yerinin aracına yükleyerek kaçan şüphelileri yakalaması çok zaman almadı, biri eski çalışan çıktı.

10 gün çalışıp keşif yaptığı iş yerinden 2 milyon lira çaldı

Konya’da, 10 gün süreyle çalıştığı iş yerinde keşif yapıp içlerinde 2 milyon liralık ziynet eşyası ve para bulunan kasaları çalan şüpheli ile suç ortağı, polis ekiplerince kısa sürede yakalandı.

ALARMI KOLAYCA DEVRE DIŞI BIRAKTI

Konya’nın merkez Karatay İlçesi Keçeciler Caddesinde bulunan bir iş yerine gece geç saatlerde gelen 2 kişi, iş yerinin kapısını açarak alarmı kolayca devre dışı bıraktı. İki hırsız, içerisinde 2 milyon TL değerinde altın, döviz ve Türk Lirası bulunan iki kasayı iş yerinin aracına yükleyip kaçtı.

O anlar iş yerinin güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

KASALARDAN BİRİNİ AÇAMADILAR

Çaldıkları araçla Sedirler Caddesine gelen hırsızlar, kasalardan birini açarak içindeki paraları aldı, diğer çelik kasayı açamayınca başka bir araca yükledi. 

ÖZEL EKİP KURULDU

İhbarla harekete geçen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, önce iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini ardından da çevresindeki kameralarla KGYS kayıtlarını inceledi ve zanlıların kimliklerini belirledi. Kurulan özel ekip zanlıların kaçış istikametindeki 120 iş yerinin güvenlik kameralarını inceledi.

TARLAYA ATMIŞLAR

Çalışmalar sonrasında Adnan G. ve Nail S. isimli iki şüpheli, kısa süre içinde yakalandı. Hırsızlık olayını kendilerinin gerçekleştirdiğini itiraf eden iki şüpheli, çaldıkları kasayı Konya - Aksaray yolunun 70’inci kilometresindeki Kızören Mahallesinde yol kenarında bir tarlaya bıraktıklarını ve üzerini otlarla kapattıklarını söyledi. 

Şüphelilerle birlikte bölgeye giden ekipler, otların içerisine saklanan kasayı buldu ve sahibine teslim etti.

10 GÜN ÇALIŞIP KEŞİF YAPMIŞ

Polisin çalışmaları sırasında şüphelilerden Nail S’nin hırsızlık olayının yaşandığı iş yerinde 10 gün çalıştığı, yaptığı keşif sayesinde alarm sistemini kolaylıkla etkisiz hale getirdiği tespit edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

AdminAdmin