3. Sosyal İnovasyon Yaz Okulu’nda Farklı Kültürler, Ortak Çözüm Arayışında Buluştu
Geleceğin Liderlerine Sosyal İnovasyon Eğitimi
Programın temel hedefi; farklı ülkelerden gelen öğrencilerin sosyal inovasyon kavramı hakkında derinlemesine bilgi edinmelerini sağlamak, onları yenilikçi çözümler üretmeye teşvik etmek ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmaktı.
Öğrencilere, “Sosyal Girişimcilik”, “Tasarım Odaklı Düşünme”, “Sosyal Etki Değerlendirme”, “Verinin Bilgiye Dönüşümü”, “Sosyal İnovasyon ve Medya Yönetimi” gibi başlıklarda alanında uzman isimler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca bilimsel araştırma yöntemlerinden podcast üretimine kadar geniş bir yelpazede eğitim içerikleri sunuldu.
Toplumsal Sorunlara Ortak Akılla Çözüm Arayışı
Yoksulluk, göç, sosyal eşitsizlik, kadın istihdamı gibi küresel sorunlara çözüm arayışlarının ön planda olduğu yaz okulunda öğrenciler, kendi ülkelerinden örnekler sunarak projeler geliştirme fırsatı buldu.
Bu kapsamda “Dezenformasyon ve Toplumsal Algı” temalı söyleşide, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Oğuz Tunç, gençlerle buluştu. Dezenformasyonun toplumlar üzerindeki etkilerine değinen Tunç, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yürüttüğü çalışmaları da paylaştı.
Program Teknik Gezi ve Sertifika Töreniyle Sona Erdi
Yaz okulu, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina ile Kapsül Teknoloji Platformu ziyaretlerinin yer aldığı teknik gezi ile tamamlandı. Katılımcı öğrencilere sertifikalarının takdim edildiği kapanış programında, evrensel değerler ve yerel çözüm arayışlarının buluşturulması vurgulandı.
Bu önemli etkinlik, Konya’nın hem bir eğitim hem de sosyal inovasyon merkezi olarak uluslararası öğrencilere sunduğu katkıyı bir kez daha ortaya koydu.