Doç.Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 şüpheliden tutuklu 22 sanık hakkında ‘Tasarlayarak adam öldürme’, ‘Suça azmettirme’ ve ‘Suça yardım etme’ suçlarından iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Tutuksuz 17 sanığın dosyası ise ayrıldı.

GÜNCEL - 2 hafta önce

Ankara'nın Çukurambar semtinde 30 Aralık 2022'de Sinan Ateş'in silahla öldürülmesi, Selman Bozkurt'un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmada, delillerin araştırılması, dijital materyallerin incelemesi ve soruşturma evresinde şüphelilerin tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak tutuklu 22 şüphelinin dosyasını ayırdı. Şüphelilerin, 'Tasarlayarak adam öldürme', 'Suça azmettirme' ve 'Suça yardım etme' suçlarından iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

17 ŞÜPHELİNİN DOSYASI AYRILDI

Öte yandan Ateş'in ölümüne, Bozkurt'un ise yaralanmasına yönelik haklarında işlem yapılan 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 şüpheli hakkındaki soruşturmanın ayrı bir dosya üzerinden sürdüğü öğrenildi.

kaynak:sabah

Günün Diğer Haberleri